Днешната програма на Откритото първенство на Франция по тенис ще ни предложи изключително интригуващи двубои, както при мъжете, така и при дамите.

Шоуто на “Филип Шатрие” ще открият шампионката от последните два турнира от Големия шлем – Ким Клайстерс и квалификантката Аранча Рус, а веднага след това ни предстои двубоят на Анди Мъри с италианеца Симоне Болели.

На пръв поглед британецът не би трябвало да има особени проблеми, още повече, че вече загатна за навлизането си в оптимална спортна форма, но пък Болели показа завиден борбен дух в двубоя си срещу Франк Данчевич.

Останалите два мача на централния корт на тенис комплекса Ролан Гарос са с френско участие, като в първия от тях Мария Шарапова излиза срещу състезаващата се с “Уайлд кард” Каролине Гарсия, а веднага след това Жерами Шарди ще премери сили с Жил Симон.

На “Сузан Ленглен” няма да е по-малко интересно, тъй като там ще видим двубоите на Робин Сьодерлинг с Алберт Рамос, а малко по-късно е и изцяло испанският сблъсък между Рафа Надал и Пабло Андухар.

5-кратният шампион бе подложен на сериозен тест още в първия кръг от Джон Иснър и голямата въпросителна е дали “Ел Торо” си е направил нужните изводи и успял ли е чичо Тони са нанесе необходимите корекции в играта на световния номер 1.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци: (приблизителният начален час е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
12.00 ч. Ким Клайстерс 12.00 ч. Робин Сьодерлинг
  Аранча Рус   Алберт Рамос
следва Анди Мъри следва На Ли
  Симоне Болели   Силвия Еспиноза
следва Мария Шарапова следва Рафа Надал
  Каролине Гарсия   Пабло Андухар
следва Жил Симон следва Вика Азаренка
  Жерами Шарди   Полин Перментие