Супер фаворитът Новак Джокович записа 39-та си поредна победа от началото на 2011 година, с която се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос.

Преди броени минути, на корт Филип Шатрие, сърбинът отстрани с 3:0 сета Виктор Ханеску (Рум), в отделните части 6/4, 6/1, 2/3 и отказване на румънеца поради контузия.

Както и в първия си двубой на френска земя срещу Тимо Де Бакер и днес Джокович изигра срещата на изключително високо ниво, с нужната концентрация, като по този начин още веднъж показа, че е готов за постигане на голямата си цел – първото място в световната ранглиста.

След сравнително равностойни начални 20 минути на мача, сърбинът влезе в серия от 7 последователно спечелени гейма, с която не само си осигури успеха в първия сет, но и предреши изцяло изхода на втората част.

На почивката преди заключителния трети сет румънецът изпита силни болки в лявото бедро и поиска медицински таймаут, но въпреки намесата на физиотерапевта бе видно, че Ханеску има проблеми с предвижването, като по този начин още повече облекчи задачата на Джокович.

Така без да влага 100 процента от възможностите си Ноле си осигури мястото в третия кръг на надпреварата, но там вече го очаква първото сериозно предизвикателство – бившият шампион от Флашинг Медуос – Хуан Мартин Дел Потро, който по-рано днес срази с 6/3, 6/2, 6/4 Блаж Кавчич.

Резултати:

II кръг:
 /мъже/
Гаел Монфис 6 1 6 6
Гийом Руфин 3 6 1 3
Давид Ферер 6 6 6
Жулиен Бенето 3 4 2
Серхи Стаховски 6 3 6 7
Кей Нишикори 1 6 3 6
Томас Белучи 6 6 6
Андреас Сепи 1 2 4
Стив Дарсис 7 6 6
Филип Печшнер 5 4 4