Шампионът от 2009 година Роджър Федерер се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос.

След убедителната си победа на старта на кампанията срещу Фелисиано Лопес, днес Маестрото от Базел буквално прегази младия представител на домакините Максим Тейшейра с 3:0 сета, в отделните части 6/3, 6/0, 6/2.

Още преди началото на двубоя бе ясно, че интрига в него трудно може да се открие, но може би и самият швейцарец не се е надявал на толкова безметежно пребиваване днес на Филип Шатрие.

След първите 15 минути, в които Федерер като джентълмен прояви уважение към домакините, последва наказателна акция от 13 последователно спечелени гейма от Маестрото, с което на практика той си подсигури и крайни успех.

До завършека на двубоя световният номер 3 си позволи доста импровизации, които прилягаха повече на демонстративен мач, отколкото на среща от втория кръг на турнир от големия шлем, но все пак след два пропуснати мачбола и час и 24 минути игра Федерер сложи точка на спора.

В следващия кръг противник на швейцареца ще бъде Янко Типсаревич, който в същото време успя да отстрани Пере Риба с 3:0 сета.

Статистиката от двубоя:

Федерер

Тейшейра

70

1-ви сервис %

49

7

Асове

0

0

Двойни грешки

3

15

Непредизвикани грешки

15

40

Уинъри

15

 7/13

Възможности за пробив

 1/1

Времетраене: 1.24 ч.