Днешният трети състезателен ден от програмата на Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос предвижда да се изиграят последните срещи от първия кръг на надпреварата, както при мъжете, така и при дамите.

След великолепното начало на Цвети Пиронкова, всички ние с нетърпение очакваме своя дебют в Париж да направи и първата ни ракета при мъжете Григор Димитров, който ще има не леката задача да се противопостави на представителя на домакините Жерами Шарди.

Хубавата новина е, че двубоят е последен на корт номер 1, който е телевизионен, и по всяка вероятност ще имаме възможността да го наблюдаваме на живо.

Към момента Шарди заема 61-во място в световната ранглиста, има четири участия в надпреварата, като най-доброто му класиране е достигането до четвърти кръг през 2008-ма година.

Освен мача на Григор, вниманието ни ще бъде насочено и към старта на двама от основните претенденти за трофея – Рафа Надал и Анди Мъри.

5-кратният шампион ще се изправи в първи кръг срещу Джон Иснър, който ако съумее да поддържа едно високо ниво на успеваемост на първия си сервис има сериозни шансове да създаде доста главоболия на испанеца.

Анди Мъри пък, който показа известно съживяване в Рим, ще започне похода си във френската столица с двубой срещу 124-ия в света Ерик Прюдон (Фр).

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци: (приблизителният начален час е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
12.00 ч. Вържини Разано 12.00 ч. Анди Мъри
  Ярмила Гайдосова   Ерик Прюдон
следва Мария Шарапова следва Йоана Ларсон
  Марияна Лучич   Ана Иванович
следва Рафаел Надал следва Бенямин Бекер
  Джон Иснър   Робин Сьодерлинг
следва Майкъл Ръсел следва Анастасия Якимова
  Жил Симон   Ким Клайстерс
  корт 1
12.00 ч. На Ли
  Барбара Захлалова
следва Андреас Бек
  Юрген Мелцер
следва Андреа Хлавачкова
  Вика Азаренка
следва Григор Димитров
  Жерами Шарди