Двама от супер фаворитите за трофея – Новак Джокович и Роджър Федерер ще започнат днес участието си на Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос.

След 7-те си титли и 37-те си поредни победи сърбинът влиза в надпреварата с една единствена цел – грабване трофея и респективно изкачване на първото място в световната ранглиста.

Кампанията си във френската столица Джокович ще започне с мач срещу Тимо Де Бакер, като към момента холандецът заема 71-во място в класацията на професионалистите, а миналата година достигна до трети кръг на турнира.

Далеч по-трудна на пръв поглед се очертава задачата на шампиона от 2009 година – Роджър Федерер, който днес ще трябва да премери сили с испанеца Фелисиано Лопес.

Двамата се срещнаха в началото на месеца на Мастърса в Мадрид, когато Маестрото бе много близо до поражението, но се измъкна от критичната ситуация и стигна до драматичен успех.

Само два дни след успеха си пък в Брюксел Каролине Возняцки ще трябва да изиграе първия си мач в Париж, като нейна съперничка ще бъде близо 20 години по-възрастната Кимико Дате-Крум.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци:
(приблизителният начален час е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
12.00 ч. Франческа Скиавоне 12.00 ч. Араван Резаи
  Мелани Оден   Ирина-Камелия Бегу
следва Новак Джокович следва Вера Звонарьова
  Тимо Де Бакер   Л. Домингес Лино
следва Роджър Федерер следва Гаел Монфис
  Фелисиано Лопес   Бьорн Фау
следва Марион Бартоли следва Ришар Гаске
  Анна Татишвили   Радек Щепанек
  корт 1
12.00 ч. Хуан Мартин Дел Потро
  Иво Карлович
следва Микаел Лодра
  Стив Дарсис
следва Евгения Родина
  Ирина Бремон
следва Каролине Возняцки
  Кимико Дате-Крум