99-ят в световната ранглиста Рубен Рамирес Идалго(Исп) поднесе и първата изненада в тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис, което стартира днес в Париж.

В среща от началния кръг на надпреварата 33-годишният испанец отстрани поставения под номер 19 в основната схема Марин Чилич след чиста победа с 3:0 сета, в отделните части 7/6, 6/4, 6/4.

За разочарование на мнозина интрига в този мач имаше само в първата част, в която Идалго успя да се наложи след тайбрек, но след това бракът и хаосът в играта на Чилич изобилстваха и напълно заслужено хърватинът напусна турнира само след една изиграна среща.

В същото време един от т.нар. “скрити фаворити” – Давид Ферер записа резонна победа над Ярко Ниеминен и показа, че се намира в отлична спортна форма, а следващият му противник ще бъде победителят от сблъсъка между Жулиен Бенето и Руи Машадо.

Бившият номер 1 в световната ранглиста Лейтън Хюит се отказа от участие н турнира в последния момент и на негово място бе включен представителят на домакините Марк Жикел.

Резултати:

I кръг:
 /мъже/
Р. Р. Идалго 7 6 6
Марин Чилич 6 4 4
Давид Ферер 6 6 6
Ярко Ниеминен 3 3 1
Серхи Стаховски 6 6 6 6
Давид Гуез 7 3 3 3
Кей Нишикори 6 6 6
Йен-Сун Лу 1 3 4