Ето че и вторият за сезона турнир от Големия шлем стартира, като днес предстоят да се изиграят първите срещи на Откритото първенство на Франция по тенис, както при дамите, така и при мъжете.

Вниманието на всички любители на българския тенис ще бъде насочено към корт номер 6 (по всяка вероятност телевизионен), където от 12.00 часа българско време, пловдивчанката ще се изправи срещу 429-та в световната ранглиста Кейси Делакуа.

Ранкингът на австралийката обаче не бива да ни подвежда, тъй като Делакуа е много комплексна състезателка и ако не беше тежката й контузия през миналата година и дългото й отсъствие от кортовете, тя със сигурност щеше да е сред първите 50.

Все пак Цвети е фаворитката в двубоя (поне според световните букмейкъри) и този мач е чудесна възможност българката да сложи край на негативната си серия и да погледне смело напред.

При евентуален успех на Пиронкова тя ще си осигури 100 точки за световната ранглиста и мач срещу победителката от сблъсъка между Хисела Дулко и Ирина Фалкони.

От останалите срещи от програмата безспорно мачът на Давид Ферер с Ярко Ниеминен буди по-голям интерес, както и този на Лейтън Хюит с Алберт Монтанес.

Ето и програмата на по-интересните мачове за днес: (приблизителният начален час е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
12.00 ч. Саманта Стоусър 12.00 ч. Ализе Корне
  Ивета Бенешова   Рената Ворацова
следва Давид Ферер следва Лейтън Хюит
  Ярко Ниеминен   Алберт Монтанес
следва Жо-Вилфред Цонга следва Йелена Янкович
  Ян Хайек   Ал. Бондаренко
следва Юлия Гьоргес следва Жулиен Бенето
  Матилде Йохансон   Руи Машадо