Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова отпадна още на старта на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Брюксел с общ награден фонд 618 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата българката отстъпи с 0:2 сета пред поставената под номер 3 в основната схема Франческа Скиавоне (Ит), в отделните части 2/6, 5/7.

Срещата започна със серия от пробиви, като едва в шестия гейм италианката успя да удържи подаването си и да дръпне с 4/2, като до края на сета не остави никакви шансове на нашата състезателка.

Втората част бе значително по-оспорвана, като в началото българката успя да дръпне с 2/0 и даде някакви надежди за съживяване, но за съжаление подема в играта й трая твърде кратко и Скиавоне успя моментално да изравни.

Кулминацията на сета и респективно на мача, дойде в единадесетия гейм, в който шампионката от Ролан Гарос успя да стигне до решителен пробив, след който бзпроблеми сервира за крайния успех.

Така Цвети в шести пореден турнир не успява да прескочи първия кръг, което на фона на безидейната й игра дава сериозни поводи за притеснение предвид началото на Откритото първенство на Франция.

Ето и останалите резултати:

I кръг:
Пън Шуей 6 1 6
Кристен Флипкенс 0 6 3
Йелена Янкович 6 6
А. Радионова 2 3
Алекснадра Дюлгеру 2 6 6
Полона Херцог 6 4 2
Аюми Морита 6 4 6
Жи Женг 4 6 1
Абигейл Спиърс 6 6
Шанел Шийпърс 3 1