Днешната програма на престижния международен тенис турнир на землена настилка в Рим предвижда да се изиграят полуфиналните сблъсъци, както при мъжете, така и при дамите.

Първи на централния корт на Форо Италико ще излязат Саманта Стоусър и На Ли, като двете достигнаха до тази фаза от надпреварата без да загубят сет.

Вторият мач от дневната сесия ще ни предложи сблъсъкът между шампиона от миналата година Рафаел Надал и французина Ришар Гаске. Испанецът започна мудно кампанията си в италианската столица, но след това намери ритъма и отново е сред претендентите за трофея.

Гаске пък показа тази седмица серия от отлични игри и успя да отстрани тенисисти като Бердих и Федерер, но срещу Надал до момента няма победа, от досега изиграните 8 официални мача помежду им.

Веднага след приключването на този сблъсък на корта ще се появят Каролине Возняцки и Мария Шарапова. Световната номер 1 е на обичайното си ниво и продължава да е почти безгрешна в играта си от основната линия, докато Шарапова малко щастливо достигна до полуфиналите, след като снощи нейната опонентка Вика Азаренка се контузи и прекрати участието си.

Гвоздеят на днешната програма обаче безспорно е двубоят от вечерната сесия между непобедимия Новак Джокович и “шотландския боец” Анди Мъри.

Джокович записа вчера 35-та си поредна победа от началото на 2011 година, докато Мъри без съмнение ще търси реванш за загубения финал в Мелбърн.

Ето и цялата програма за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Централен корт
  полуфинал - жени
13.00 ч. Саманта Стоусър
  На Ли
  полуфинал - мъже
не преди Рафа Надал
15.00 ч. Ришар Гаске
  полуфинал - жени
не преди Каролине Возняцки
17.00 ч. Мария Шарапова
  полуфинал - мъже
не преди Новак Джокович
21.00 ч. Анди Мъри