Бившата номер 1 Мария Шарапова стана последната полуфиналистка в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Рим с общ награден фонд 2 050 000 долара.

Това стана факт, след като в първия двубой от вечерната сесия на централния корт на Форо Италико, рускинята трябваше да премери сили с Виктория Азаренка, но за съжаление на многобройните зрители мачът имаше неочаквана развръзка.

Първата част премина под знака на пробивите, след като тенисистката от Беларус реализира три от осемте си възможности, докато Шарапова успя само на два пъти при четирите шанса, открили се пред нея, което на практика предреши и изхода на сета в полза на Азаренка.

Точно в този момент обаче световната номер 5 започна да изпитва силни болки в дясната ръка и въпреки че имаше огромното желание да продължи срещата, в паузата след третия гейм бе посъветвана от треньора си да не рискува, което пък означаваше край на амбициите й за нещо повече в италианската столица.

Така след 4/6, 3/0 Мария Шарапова се промъкна до полуфиналите, където нейна опонентка ще бъде световната номер 1 Каролине Возняцки, докато в другия сблъсък една срещу друга ще застанат На Ли и Саманта Стоусър.

Ето и всички резултати до момента:

четвъртфинали:
 /мъже/
Ришар Гаске 4 6 6
Томаш Бердих 6 2 4
четвъртфинали
 /жени/
Каролине Возняцки 6 1 6
Йелена Янкович 3 6 3
Саманта Стоусър 6 6
Франческа Скиавоне 2 4
На Ли 6 6
Грета Арн 3 1