Днешната програма на поредния супер турнир на землена настилка – този в Рим – предвижда да се изиграят четвъртфиналните сблъсъци, както при мъжете, така и при дамите.

Първият двубой на централния корт на Форо Италико предвижда един срещу друг да се изправят Флориан Майер и Анди Мъри. Германецът се намира в отлична спортна форма и успя да отстрани Голубьов, Мелцер и Чела, докато Мъри се справи с Малис и Стараче.

Веднага след това е предвиден мачът на действащия шампион Рафаел Надал с Марин Чилич. Испанецът се оплака от вирусно заболяване и треска през последните няколко дни и даде да се разбере, че не е на 100 процента сигурен за участието си днес.

Последната среща от дневната сесия е между Саманта Стоусър и Франческа Скиавоне. Сблъсъкът между двете е повторение на миналогодишния финал на Ролан Гарос, когато италианката спечели най-престижния си трофей до момента.

За вечерта организаторите предвиждат два двубоя, като предвидливо са заложили срещата между Шарапова и Азаренка да е първа и да започне не преди 19.30 часа местно време, когато живущите наоколо още не са си легнали и няма да бъдат притеснени от оглушителните викове и на двете.

Последният мач на централния корт за днес ще бъде между Новак Джокович и Робин Сьодерлинг, като до момента балансът е 5:1 победи в полза на сърбина.

Ето и цялата програма за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Централен корт   Пиетранджели
13.00 ч. Анди Мъри 13.00 ч. Грета Арн
  Флориан Майер   На Ли
не преди Рафа Надал не преди Каролине Возняцки
15.00 ч. Марин Чилич 15.00 ч. Йелена Янкович
не преди Франческа Скиавоне не преди Томаш Бердих
16.00 ч. Саманта Стоусър 16.30 ч. Ришар Гаске
не преди Вика Азеренка    
20.30 ч. Мария Шарапова    
не преди Новак Джокович    
22.15 ч. Робин Сьодерлинг