Тази неделя на пистата “Льо Ман” ще се проведе състезанието за Голямата награда на Франция - четвърти кръг от надпреварата при най-бързите мотоциклетисти – Мото ГП.

 

От доста дълго време шампионатът не е бил толкова непредвидим и интригуващ, като битката за всяка една победа се води буквално до последните метри.

 

В досегашните три старта имаме трима различни победители (Стонър, Лоренцо и Педроса), което е още една предпоставка, че до началото на ноември ни предстоят още много и безкрайно вълнуващи мигове.

 

Разбира се, един основен въпрос измъчва голяма част от почитателите на бързите скорости, и това е кога феноменалният Валентино Роси ще се сработи с новия си тим и “Дукати” отново ще е в челото на колоната.

 

“Доктора” показва старание, но е видно че скудерията изостава доста на този етап от основните си конкуренти – “Хонда” и “Ямаха”, а трябва да имаме предвид и че трасето във Франция не е едно от най-любимите на италианеца (само два успеха – през 2005г. и 2008г.).

 

За сметка на това тримата представители на заводския тим на “Хонда” са амбицирани до краен предел да продължат тенденцията да доминират и в следващите състезания, но дали Лоренцо е на това мнение – ще разберем съвсем скоро.

 

Класиране до момента:

 

  пилот мотор точки
1. Хорхе Лоренцо Ямаха 65
2. Дани Педроса Хонда 61
3. Кейси Стонър Хонда 41
4. Валентино Роси Дукати 31
5. Ники Хейдън Дукати 30
6. А. Довициозо Хонда 30
7. Хироши Аояма Хонда 28
8. Кал Кръчлоу Ямаха 21
9. Колин Едуардс Ямаха 18
10. Ектор Барбера Дукати 14