Днешната програма от престижния международен тенис турнир на землени кортове в Рим предвижда да се изиграят всички осминафинални двубои, както при мъжете, така и при дамите.

Шоуто на централния корт на Форо Италико ще открият световният номер 1 Рафаел Надал и сънародникът му Фелисиано Лопес.

Шампионът от миналата година започна кампанията си за защитата на трофея с изключително трудна победа над квалификанта Паоло Лоренци и според собствените му изказвания не е възможно да направи по-слаб мач, така че днес трябва да се очаква доста по-убедителна игра от “Ел Торо”.

На свой ред Лопес пък демонстрира, че се намира в отлична форма и бе на косъм от това да отстрани Федерер на старта на турнира в Мадрид миналата седмица, като единствено малшансът и може би липса на увереност попречиха на испанеца да взриви трибуните на “Маноло Сантана”.

Малко по-късно, в действие ще видим и самият Федерер, който в спор за място на четвъртфиналите ще се изправи срещу Ришар Гаске. Вчера швейцарецът без проблеми се разправи с Цонга и надали днес ще срещне особена съпротива от Гаске.

Във вечерната сесия организаторите са предвидили двубоят на феноменалния от началото на годината Новак Джокович, който в търсенето си на 34-та поредна победа ще трябва да преодолее съпротивата на Станислас Вавринка.

Ето и цялата програма за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Централен корт   Пиетранджели
13.00 ч. Рафа Надал 13.00 ч. А. М. Гаригес
  Фелисиано Лопес   Йелена Янкович
следва Даниела Хантухова не преди Ярко Ниеминен
  Франческа Скиавоне 14.30 ч. Томаш Бердих
не преди Роджър Федерер следва Анди Мъри
16.00 ч. Ришар Гаске   Потито Стараче
не преди Каролине Возняцки не преди Робин Сьодерлинг
20.30 ч. Янина Викмайер 20.30 ч. Николас Алмагро
не преди Новак Джокович следва Вика Азеренка
22.15 ч. Станислас Вавринка   Ан. Павлюченкова