В четвъртия състезателен ден от програмата на супер турнира на землена настилка в Рим ни очакват двубоите на основните претенденти за трофея – Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер.

На пръв поглед задачата на швейцареца е най-тежка, тъй като тази вечер той ще трябва да се изправи срещу Жо-Влфред Цонга и имайки предвид традиционно трудното начало на Маестрото, то със сигурност ни престои вълнуващ и интригуващ двубой.

Към момента Федерер е спечелил три от четирите сблъсъка срещу французина, но трябва да отбележим, че това ще е първият им официален мач на клей.

Далеч по-протоколни се очакват да бъдат срещите на Рафа Надал и Новак Джокович. След изненадващото отпадане на бразилеца Томас Белучи, днес опонент на световния номер 1 ще бъде квалификанта Паоло Лоренци, докато “непобедимия” Джокович ще има за съперник Лукаш Кубот.

При дамите Каролине Возняцки също ще направи своя дебют в надпреварата тази година, като във втория кръг тя се изправя срещу представителката на Австралия Анастасия Радионова.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Централен корт   Пиетранджели
13.00 ч. Новак Джокович 13.00 ч. Станислас Вавринка
  Лукаш Кубот   Филипо Волндри
следва Рафа Надал следва Луси Шафарджова
  Паоло Лоренци   Йелена Янкович
следва Ана Иванович следва Фелисиано Лопес
  Янина Викмайер   Ф. Колшрайбер
не преди Роджър Федерер не преди Вика Азаренка
20.30 ч. Жо-Вилфред Цонга 20.30 ч. Сара Ерани
не преди Каролине Возняцки следва Марин Чилич
22.00 ч. Анастасия Радионова   Давид Ферер