Робин Сьодерлинг се забърка в сериозни неприятности, но въпреки това се измъкна невредим на старта на кампанията си в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Рим.

В среща от втория кръг на надпреварата “Гладиатора от Тибро” стигна до впечатляващ обрат срещу Фернандо Вердаско за крайното 2/6, 7/5, 6/4, но заслугата в голяма степен за този драматичен развой бе на испанеца.

Началото на двубоя бе изцяло за Вердаско, който се възползва максимално от безобразната игра на Сьодерлинг и след около половин час игра вече бе записал първия сет в своя актив.

Втората част започна с по един светкавично разменен пробив, за да се стигне до кулминацията в десетия гейм (при 5/4), когато на свой сервис, Вердско стигна до три поредни мачбола, но лековерно проиграна ситуация и двойна грешка позволиха на Сьодерлинг не само да остане в мача, но в последствие и да измъкне втория сет след 7/5.

Така мачът влезе в заключителния трети сет, в който шведът успя да дръпне с 3/0, Вердско изравни за 3/3, но нов брейк донесе победата за световния номер 5 и му осигури място в следващата фаза от надпреварата.

Ето и останалите резултати:

I кръг:
Сам Куери 7 1
Кевин Андерсън 6 0  R
Николас Алмагро 6 7
Симоне Болели 0 5
Станислас Вавринка 6 6 6
Фабио Фонини 7 2 4
II кръг:
Томаш Бердих 6 6
Хуан Монако 2 2