Мария Шарапова започна по възможно най-добрия начин кампанията си в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Рим с общ награден фонд 2 050 000 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата сексапилната рускиня, която е поставена под номер 7 в основната схема, без проблеми преодоля сънародничката си Екатерина Макарова с 2:0 сета, в отделните части 6/1, 6/1.

Интересно е да се отбележи, че в началния етап от турнира Макарова отстрани миналогодишната носителка на трофея Мария Хосе Мартинес Санчес, но днес изобщо не успя да намери противодействие на агресивния стил на Шарапова и закономерно приключи участието си във Вечния град.

В другата среща от втория кръг шампионката от Ролан Гарос и любимка на домакините Франческа Скиавоне с лекота преодоля съпротивата на американката Кристина Макхейл – 6/3, 6/1 и в спор за място на четвъртфиналите ще се изправи срещу победителката от сблъсъка между Даниела Хантухова и Ромина Опранди.

Междувременно Андреа Петкович поизтри неприятните си спомени от представянето си миналата седмица в Мадрид, след като днес записа чиста победа срещу Мария Кириленко.

Ето и резултатите:

I кръг:
Анастасия Радионова 6 6
Ярослава Шведова 4 4
Луси Шафарджова 7 6
Кимико Дате 5 2
Сара Ерани 6 1
Роберта Винчи 2 0  R
Шахар Пеер 3 6 6
Бояна Йовановски 6 0 4