Днешната състезателна програма от петия за сезона турнир от сериите “Мастръс 1000” – този в Рим, ще ни предложи редица двубои, като в някои от тях ще видим в действие топ тенисисти от ранга на Анди Мъри, Робин Сьодерлинг и Томаш Бердих.

В дневната сесия на централния корт на “Форо Италико” са предвидени мачовте на трима представители на домакините, като в първия от тях Симоне Болели се изправя срещу Николас Алмагро.

Веднага след това шампионката от Ролан Гарос – Франческа Скиавоне ще премери сили с американската надежда Кристина Макхейл, а Фабио Фонини ще има не леката задача да се противопостави на Станислас Вавринка.

Естествено във вечерната програма организаторите са предвидили значително по-интересните сблъсъци, като в първия от тях Мария Шарапова ще спори за място на осминафиналите със сънародничката си Екатерина Макарова.

Бившата номер едно стартира кампанията си във Вечния град директно от втория кръг, докато Макарова вчера успя да елиминира миналогодишната носителка на трофея Мария Хосе Мартинес Санчес.

Последният двубой пък ще ни предложи сблъсъка между Анди Мъри и Ксавие Малис, докато на корт “Пиетранджели” приятелите на аристократичната игра ще могат да се насладят на битката между “Гладиатора от Тибро” – Робин Сьодерлинг и Фернандо Вердаско.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Централен корт   Пиетранджели
13.00 ч. Симоне Болели 13.00 ч. Ришар Гаске
  Николас Алмагро   Игор Андреев
следва Франческа Скиавоне следва Иван Любичич
  Кристина Макхейл   Флавио Чипола
следва Фабио Фонини следва Мария Кириленко
  Станислас Вавринка   Андреа Петкович
не преди Мария Шарапова не преди Робин Сьодерлинг
20.30 ч. Екатерина Макарова 20.30 ч. Фернандо Вердаско
не преди Анди Мъри следва Флавия Пенета
22.15 ч. Ксавие Малис   Бетани Матек