Супер турнирът от сериите “Мастърс 1000” в Мадрид е към своя край, като днес ще стане ясно, кой ще носителят на ценното отличие, като до финалната схватка достигнаха водачите в схемата – Рафа Надал и Новак Джокович.

Съперничеството между двамата супер тенисисти се превърна в най-ожесточения спор в аристократичната игра през последните месеци, като заслугата за това е невероятното израстване на сърбина, както и феноменалното постоянство на световния номер 1.

Безспорно пред родна публика на “Маноло Сантана” и на любимата си настилка “Ел Торо” е фаворитът в този сблъсък, за което говорят и ставките на световните букмейкъри, но нека не забравяме, че Ноле няма загуба през 2011 година.

Във вчерашните полуфинални сблъсъци видяхме, че двамата имат много резерви, които със сигурност ще пуснат в действие днес, а имайки предвид последните им два двубоя на финалите в Индиън уелс и Маями и залогът, че краят на една от двете впечатляващи серии ще настъпи днес – то със сигурност ни очакват незабравими мигове този следобед.

Разбира се нека отдадем нужното внимание и на финала при дамите, до който достигнаха Вика Азаренка и Петра Квитова. До момента и двете демонстрират отлична спортна форма, а с достигането си до този сблъсък си гарантираха рекордно класиране в ранглистата от идната седмица.

Ето и програмата за днес, както и балансът от сблъсъците между Надал и Джокович:

 

Маноло Сантана
финал - жени:
не преди Вика Азаренка
16.30 ч. Петра Квитова
финал - мъже
не преди Рафа Надал 
19.30 ч. Новак Джокович
Надал        16 - 9  Джокович