Днешната програма на престижния международен тенис турнир от сериите “Мастърс 1000” в Мадрид ще ни предложи двубоите с участието на тримата основни претенденти за трофея – Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер.

Шоуто на централния корт “Маноло Сантана” ще открият обаче дамите със сблъсъка между Вера Звонарьова и Петра Квитова, които “само ще подгреят” зрителите за предстоящите спектакли.

Малко след това, но не преди 15.00 часа българско време, на “сцената” в испанската столица ще се появи “непобедимия” Новак Джокович, който ще се опита да продължи феноменалната си серия от началото на сезона, а негов съперник ще бъде представителят на ЮАР Кевин Андерсън.

Градусите на емоциите ще се увеличат неимоверно в ранния следобед, с появата на “Краля на клея”, който започва похода си към поредния трофей, а негов пръв опонент ще бъде коравият кипърец Маркос Багдатис.

До момента двамата имат изиграни 7 официални сблъсъка един срещу друг, като единственият успех на Багдатис е от последната им среща, миналата година на Мастърса в Синсинати – 6/4, 4/6, 6/4.

За вечерната сесия днес са предвидени двубоите на Роджър Федерер с Фелисиано Лопес и на Мария Шарапова с Доминика Цибулкова. Швейцарецът не би трябвало да има особени проблеми срещу Лопес, който е един от малкото испанци, които не предпочитат бавната землена настилка, докато задачата на симпатичната рускиня срещу Цибулкова крие много неизвестни.

Ето и програмата за днес7 (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Маноло Сантана   А.Санчес Викарио
12.00 ч. Вера Звонарьова 15.00 ч. Томаш Бердих
  Петра Квитова   Марсел Гренолерс
не преди Новак Джокович следва Марин Чилич
15.00 ч. Кевин Андерсън   Х. М. Дел Потро
не преди Рафа Надал следва Жил Симон
17.00 ч. Маркос Багдатис   Анди Мъри
не преди Роджър Федерер следва Юрген Мелцер
20.00 ч. Фелисиано Лопес   Д. Химено-Травер
следва Мария Шарапова
  Доминика Цибулкова