Бившата номер 1 Мария Шарапова се класира за третия кръг на престижния международен тенис турнир на землена настилка в Мадрид с общ награден фонд 3 500 000 евро.

След като се измъчи на старта на кампанията си срещу квалификантката Аранча Рус, днес сексапилната рускиня отново се забърка в трисетова битка, този път срещу сънародничка си Екатерина Макарова, но в крайна сметка стигна до победното 6/3, 3/6, 6/1.

Така в опит да достигне до финалната осмица Мария Шарапова ще се изправи срещу словачката Доминика Цибулкова, която се възползва от отказването на Агниеш Савай и без игра се класира за третия кръг.

В същото време при мъжете поставеният под номер 9 Гаел Монфис се разправи с хърватския исполин Иво Карлович, побеждавайки го в два сета – 6/3, 7/6, докато квалификанта Пере Риба поряза амбициите на младата японска надежда Кей Нишикори – 6/2, 6/4.

По-късно тази вечер за своите първи двубои от надпреварата ще излязат Анди Родик, който ще има за противник Флавио Чипола и Маркос Багдатис, който пък ще трябва да премери сили с Алехандро Фая.

Ето и резултатите до момента:

I кръг:
 Мъже
Микаел Лодра 6 6
Сам Куери 2 3
Адриан Манарино 4 6 6
Хуан Игнасио Чела 6 4 4
I кръг:
 Жени
На Ли 6 7
М.Х. Мартинес Санчес 4 6
Ивета Бенешова 6 6
Барбора Захлалова 3 2
Алиса Клейбанова 6 6
Шахар Пеер 3 2