От днес до неделя испанската столица ще е домакин на четвъртия за сезона турнир от сериите “Мастърс 1000” и втори поред на землена настилка с общ награден фонд 2 835 000 евро.

В програмата на първия състезателен ден ще видим в действие бившият номер 1 в световната ранглиста Анди Родик, който бе извън игра доста време и по всичко изглежда, че ще търси всички възможности за подготовка в малко оставащото време до началото на Ролан Гарос.

Сега обаче на дневен ред е сблъсъкът му с италианеца Флавио Чипола, който на пръв поглед не би трябвало да създаде особени затруднения на американеца, още повече, че към момента италианецът заема едва 160 място в световната ранглиста.

Далеч по-трудна се очертава задачата за вече първата ракета на американците Марди Фиш, който по силата на жребия на старта на кампанията си в Мадрид ще срещне сънародника си Джон Иснър.

Двубоят се очертава да бъде изключително интересен, напрегнат и непредвидим, тъй като клеят не е от любимите настилки и за двамата.

Намиращият се в подем през последните седмици Ришар Гаске пък днес ще има задачата да отстрани испанеца Даниел Химено-Травер, а хърватският исполин Иво Карлович излиза срещу Гаел Монфис.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци:
(приблизителният начален час е в българско време)

Маноло Сантана А. Санчес Викарио
13.00 ч. М.Х. Мартинес Санчес 12.00 ч. Алиса Клейбанова
На Ли Шахар Пеер
следва Мария Шарапова не преди Гаел Монфис
Екатерина Макарова 15.00 ч. иво Карлович
не преди Хуан Карлос Фереро следва Марди Фиш
17.00 ч. Тимо Де Бакер Джон Иснър
не преди Анди Родик следва Алехаднро Фая
20.00 ч. Флавио Чипола Маркос Багдатис
следва Динара Сафина следва Ришар Гаске
Нурия Вивес Д. Химено-Травер