Днес се изиграха полуфиналните двубои и в трите международни тенис турнира за мъже, които се повеждат тази седмица, и които служат като генерална репетиция преди започващия в понеделник супер турнир от сериите “Мастърс 1000” в Мадрид.

След като “издрапа” до победата срещу нашия Григор Димитров, този следобед Флориан Майер успя да спечели изцяло германския сблъсък срещу Филип Пецшнер и така да достигне до финалния двубой в Мюнхен.

Там негов съперник утре ще бъде руснакът Николай Давиденко, който отказа в средата на втория сет Радек Щепанек и така за първи път през сезона достигна до прекия двубой за титлата в надпревара от календара на АТР.

В същото време на турнира в Ещорил с общ награден фонд 450 000 евро до финалния сблъсък достигнаха Хуан Мартин Дел Потро и Фернандо Вердаско.

Аржентинецът сломи съпротивата на състезаващия се за Уругвай Пабло Куевас с 2:0 сета, докато задачата на Вердаско бе далеч по-лека, след като неговия опонент – Милош Раонич се отказа в началото на втория сет.

Последният финал утре, е този в Белград, където един срещу друг ще се изправят местната супер звезда Новак Джокович и испанецът Фелисиано Лопес.

Сърбинът без игра стигна до тази фаза от турнира, след като Янко Типсаревич се отказа поради контузия, а Фелисиано Лопес нямаше особени затруднения срещу Филипо Воландри, отстранявайки го с 2:0 сета.

Ето и всички резултати:

полуфинали:
 Мюнхен
Флориан Майер 6 6
Филип Пецшнер 3 4
Н. Давиденко 6 4
Радек Щепанек 3 0  R
полуфинали:
 Ещорил
Х. М. Дел Потро 6 7
Пабло Куевас 2 6
Ф. Вердаско 6 0
Милош Раонич 4 0  R
полуфинал:
 Белград
Фелисиано Лопес 7 6
Филипо Воландри 6 2