В динамичен мач Байерн разби Шалке с 4:1 и се изкачи на трета позиция. Тя праща в Шампионската лига.

Байерн вече има 59 точки – с две повече от Хановер. Днес този отбор падна от Борусия Мьонхенгладбах с 0:1 на своя стадион.

На вратата на Шалке най-вероятният бъдещ играч на баварците Мануел Нойер нямаше никакъв шанс. А след първоначални успехи новият треньор на гостите Ралф Рангник записа трета поредна загуба след тези от Кайзерслаутерн и Манчестър Юнайтед.

Байерн бе загубил двата си предишни мача с Шалке през сезона – 0:2 в първенството и 0:1 за Купата. И двата пъти на пейката на противника обаче беше опасният Феликс Магат.

След изтърпяно наказание от два мача в състава на шампионите се завърна Аржен Робен. И още в 6-ата минута точно той откри резултата. Анан загуби топката, Мюлер изведе холандеца, който не бе затруднен от Пападопулос и прати топката в мрежата – 1:0.

Шалке обаче отвърна мигновенно на удара – две минути след гола за Байерн друг играч на баварците се разписа. Бадщубер обаче си вкара автогол и изравни резултата – 1:1.

Мачът вече се развиваше в бясно темпо, предварителни тактики и стратегии отпаднаха. В 16-ата минута пряк свободен удар на Робен спря в стената, Мюлер бе най-съобразителен и изведе Байерн отново напред – 2:1.

В 19-ата минута интригата в срещата отпадна. Втора асистенция на Мюлер в мача помогна на Гомес отблизо да покачи на 3:1 за Байерн. Минути по-късно Нойер спаси четвърти гол.

Байерн доминираше тотално, следващият гол висеше на косъм. На почивката треньорът на гостите Ралф Рангник опита с две смени (извади Раул) да промени нещо в отбора си.

Това обаче не стана. Мюлер, Робен и пак Мюлер бяха близо до четвърто попадение за шампионите, които напълно обезличиха противника си.

В 84-ата минута играчът на мача Томас Мюлер направи победата на Байерн разгромна -възползвайки се от пас на Рибери той вкара за 4:1. За първи път през сезона той отбелязва два гола в един мач, има вече общо 12 попадения в първенството.

По този начин Байерн победи убедително още един противник на своя стадион и се приближи до целта си – класиране в Шампионската лига.

Байерн – Шалке 4:1

1:0 Робен (6)

1:1 Бадщубер (8-автогол)

2:1 Мюлер (16)

3:1 Гомес (19)

4:1 Мюлер (84)

Байерн:Бут, Лам, ван Буйтен, Бадщубер, Контенто (72-Отл), Тимошчук, Швайнщайгер, Робен, Мюлер (85-Кроос), Рибери, Гомес (83-Клозе)

Шалке: Нойер, Учида, Метцелдер, Матип, Сарпай (46-Еду), Клуге, Анан, Пападопулос, Фарфан, Хурадо, Раул (46-Баумйохан)