Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова започва днес кампанията си в тазгодишното издание на супер турнира от категорията “Премиер” в Мадрид с общ награден фонд 4 500 000 долара.

След поредицата от не дотам убедителни резултати, днес пловдивчанката има чудесната възможност да спре негативната си серия, тъй като срещу нея се изправя унгарката Агниеш Савай, която също не може да се похвали, че е в оптималната си спортна форма.

До момента двете не са се срещали в официална надпревара от календара на женската тенис асоциация, а Савай, която заема 43-то място в световната ранглиста от началото на годината има три победи и три загуби.

Двубоят е предвиден като последен (пети) на корт “Аранча Санчес Викарио” и се очаква да започне около 20.00 часа българско време.

Иначе в испанската столица следващата седмица ще видим почти всички топ тенисистки в действие, с изключение разбира се на контузените сестри Уилямс и Ким Клайстерс.

Водачка в схемата е световната номер 1 Каролине Возняцки, но с апетити към титлата са доста тенисистки, което ще направи надпреварата крайно интересна и непредвидима.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

  Маноло Сантана   А. Санчес Викарио
14.00 ч. Пати Шнидер 12.00 ч. Симона Халеп
  Вера Звонарьова   Беатрис Гарсия
следва Виктория Азарьонка не преди Петра Квитова
  Вера Душевина 14.00 ч. Александра Дюлгеру
следва Саманта Стоусър следва Агниешка Радванска
  Хисела Дулко   Ярослава Шведова
не преди Л. Домингес Лино следва Мария Кириленко
20.00 ч. Андреа Петкович   Ярмила Гайдишова
следва Светлана Кузнецова следва Цвети Пиронкова
  Доминика Цибулкова   Агниеш Савай