Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите и на двойковия турнир в Мюнхен, след като със съотборника си Филип Пецшнер, отстраниха с 2:0 сета Робин Хаасе и Лукаш Кубот, в отделните части 6/4, 6/1.

Междувременно днес стана ясен противникът на Гришо в надпреварата на сингъл в баварската столица и това е представителят на домакините Флориан Майер, който записа чиста победа срещу Тимурас Габашвили – 6/4, 7/6.

Към момента германецът заема 35-то място в световната ранглиста, а от началото на сезона показа доста солидни игри, доказателство за което са и двата полуфинала в надпревари от календара на АТР – в Сидни и Загреб.

Иначе в останалите срещи от днешната програма няма как да не отбележим измъчената победа на Николай Давиденко над квалификанта Юлиан Райстер с 2:1 сета, като руснакът отново бе много близо до отпадането, но показа завидна воля за победа и здрави нерви в тайбрека на втората част, които му в крайна сметка му осигуриха и пълния обрат в двубоя.

В опит да си осигури място във финалната четворка Николай Давиденко ще се изправи срещу хърватина Марин Чилич, елиминирал с 2:0 сета Орацио Себайос.

Ето и всички резултати от днес:

II кръг:
Флориан Майер 6 7
Тимурас Габашвили 4 6
Николай Давиденко 3 7 6
Юлиан Райстер 6 6 1
Марин Чилич 6 7
Орацио Себайос 3 6
Филип Колшрайбер 6 6
Денис Гремелмайер 3 3
Радек Щепанек 7 6 6
Дъстин Браун 6 7 3