Най-добрият наш тенисист Григор Димитров ще се изправи днес срещу Маркос Багдатис, в среща от втория кръг на международния тенис турнир на землени кортове в Мюнхен с общ награден фонд 450 000 евро.

На старта на кампанията си в баварската столица хасковлията с лекота преодоля съпротивата на представителя на домакините Андреас Бек, но днес срещу бившия финалист от Откритото първенство на Австралия ще му бъде доста по-трудно.

Багдатис към момента заема 25-то място в световната ранглиста, но през 2006 година достига до номер 8, има 4 титли от турнири от календара на АТР, като последната от тях е от турнира в Сидни през 2010 година.

Определено представянето на кипъреца от началото на годината е доста колебливо, а клеят не е най-любимата му настилка, но това не пречи на водещите букмейкъри да го определят като абсолютен фаворит днес.

Ако все пак Григор успее да отстрани Багдатис, то той ще прибави към актива си 45 точки за световната ранглиста и ще си “заработи” малко над 11 000 евро от наградния фонд.

Ето и цялата програма за днес:
(приблизителният начален час е в българско време)

Централен корт
13.00 ч. Григор Димитров
Маркос Багдатис
следва Михаил Южни
Филип Пецшнер
следва Тимурас Габашвили
Флориан Майер
следва Димитров/Пецшнер
Кубот/Хаасе