Най-добрият наш тенисист Григор Димитров ще се изправи срещу Маркос Багдатис във втория кръг на международния тенис турнир “BMW Open” в Мюнхен с общ награден фонд 450 000 евро.

Това стана факт, след като в първия кръг българинът срази представителя на домакините Андреас Бек, а днес следобед бившият финалист от Откритото първенство на Австралия се справи със съпротивата на Жулиен Бенето със 7/6, 6/3.

В първата част от двубоя си срещу Бенето, Багдатис не успя да оползотвори нито една от трите си възможности за пробив, но пък за сметка на това бе безупречен в сервис геймовете си, което логично доведе развръзката на сета до тайбрек, където след категоричното 7:2 кипърецът взе своето.

Спечеленият първи сет внесе допълнителна доза увереност в изявите на Багдатис и във втората част той изцяло контролираше събитията на корта и напълно заслужено стигна до крайната победа след час и 40 минути игра.

До момента Багдатис и Димитров не са срещали в официален двубой от календара на АТР, но освен сблъсъка им от втория кръг в баварската столица им предстои и сблъсък в неофициалното световно първенство по тенис за мъже – купа “Дейвис”.

Резултатите от днес:

BMW Open
I кръг:
Михаил Южни 7 6
Матиас Бахингер 5 2
Серхи Стаховски 5
Денис Истомин 1   R
Маркос Багдатис 7 6
Жулиен Бенето 6 3
Орацио Себайос 6 6
Робърт Кендрик 4 4