Най-добрият наш тенисист Григор Димитров започва днес участието си на международния тенис турнир “BMW Open” в Мюнхен с общ награден фонд 450 000 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата Гришо ще се изправи срещу представителя на домакините Андреас Бек, който към момента заема 116-то място в световната ранглиста и участва в турнира с “Уайлд кард”.

През последния месец Димитров не може да се похвали с особени успехи, след като отпадна в първия кръг на Мастърса в Маями (загуба от Серхи Стаховски) и във втория кръг на турнира в Хюстън (загуба от Тимурас Габашвили).

Ако успее днес да преодолее Бек първата ни ракета ще прибави към актива си 20 точки за класацията на професионалистите и ще увеличи банковата си сметка с 6 595 евро, а в следващата фаза от надпреварата може да срещне победителя от сблъсъка между Багдатис и Бенето.

Иначе през следващата седмица в баварската столица може да видим в действие тенисисти от ранга на Михаил Южни, Станислас Вавринка и Марин Чилич, както и да разберем дали ще продължи подема на Николай Давиденко.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час на мачовете е в българско време)

Централен корт Корт 4
12.00 ч. Бьорн Фау 12.00 ч. Бастиан Кнител
Андрей Кузнецов Йесе Хута Галунг
следва Денис Гремелмайер не преди Юлиан Райстер
Хуан Себестиан Кабал 14.00 ч. Рубен Бемелманс
не преди Григор Димитров следва Седрик Стебе
15.30 ч. Андреас Бек Пол Капдевил