С победа 2:1 над Хофенхайм Байер Леверкузен се приближи до лидера в Бундеслигата Борусия Дортмунд.

След погромът от Байерн миналата седмица (1:5) в Леверкузен се надяваха да се вдигнат и да чакат Борусия Мьонхенгладбах да победи Дортмунд. Преди този мач разликата е пет точки.

Домакините обаче започнаха много нервно мача и бъркаха често. В 28-ата минута Хофенхайм се възползва от това и поведе. Сигурдсон вкара страхотен гол, след като елиминира трима футболисти, излезе сам срещу вратаря Адлер и откри резултата – 0:1.

Играта на Байер зацикли след гола и отборът имаше късмет, когато отново Сигурдсон бе близо до гол, но ударът му удари лявата греда.

В 40-ата минута Леверкузен от нищото можа да изравни. Добро центриране на Видал от корнер бе завършено от Кадлец с мощен удар с глава – 1:1.

Отново Артуро Видал, който иска да последва Хайнкес в Байерн, бе в основата на пълния обрат, когато в 51-ата минута покачи на 2:1.

Хофенхайм бяха дотук. Отборът на треньора Пецаюли показа характерната си слабост – добра игра преди почивката и безлична след нея.

Байер държаха сигурно развоя на мача, търсеха третия гол, Кислинг бе близо. Не го вкараха, но поне на теория останаха в борбата за титлата в Германия.