Лидерката в световната ранглиста Каролине Возняцки се класира за полуфиналите на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Щутгарт с общ награден фонд 721 000 долара.

В изключително драматичен сблъсък от третия кръг на надпреварата датчанката, която е поставена под номер 1 в основната схема, отстрани любимката на домакините Андреа Петкович с 6/4, 6/1.

Началото на двубоя обаче изобщо не предвещаваше подобна щастлива развръзка за Возняцки, която бе тотално надиграна в първия половин час на срещата, когато след великолепна игра Петкович стигна до 4/1 и 40:0 при собствен сервис.

В този момент зрителите на централния корт в Щутгарт станаха свидетели на рядко срещан обрат, след като Возняцки не само че стигна до пробив в подаването на представителката на Германия, но успя да спечели и следващите 9 гейма, с което на практика предреши изхода на двубоя.

Така в опит да попадне в директния сблъсък за трофея Каролине Возняцки ще се изправи срещу своята добра приятелка Агниешка Радванска, която на четвъртфиналите отстрани състезаващата се с “Уайлд кард” Кристна Бароа с 2:0 сета.

В другите два двубоя от фаза на турнира Юлия Гьоргес отстрани Сабине Лисицки, а Саманта Стоусър обърна Вера Звонарьова.

Резултати:

четвъртфинали:
Каролине Возняцки 6 6
Андреа Петкович 4 1
Агниешка Радванска 7 6
Кристна Бароа 5 3
Юлия Гьоргес 6 6
Сабине Лисицки 4 4
Саманта Стоусър 2 6 7
Вера Звонарьова 6 3 6