Лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал записа поредния си убедителен успех в тазгодишното издание на международния тенис турнир на землена настилка в Барселона с общ награден фонд 1 550 000 евро.

След като вчера “Ел Торо” не остави никакви шансове на сънародника си Даниел Химено-Травер, днес той почти толкова убедително отстрани и колумбиеца Сантяго Хиралдо – 6/3, 6/1.

По-всичко изглежда, че празненствата свързани с триумфа на “Белия балет” изобщо не са се отразили на моментното състояние на Рафа, който показа точно толкова, колкото му бе необходимо за крайния успех и напълно според очакванията за шести пореден път попадна сред най-добрите осем в надпреварата.

В спор за място на полуфиналите Надал ще се изправи срещу Гаел Монфис, който по-рано днес в изцяло френски сблъсък отстрани Ришар Гаске с 6/4, 7/6.

Освен Надал за четвъртия кръг в Барселона се класираха и други трима испанци – Давид Ферер, Николас Алмагро и Хуан Карлос Фереро, като единствено шампионът от 2001 година Фереро загуби сет срещу квалификанта Симоне Ваньоци.

Резултати:

III кръг:
Николас Алмагро 7 6
Николай Давиденко 6 3
Хуан Карлос Фереро 7 4 6
Симоне Ваньоци 6 6 4
Давид Ферер 6 6
Виктор Ханеску 3 2
Юрген Мелцер 6 6 6
Алберт Монтанес 7 3 2