Продължават отличните изяви на любимката на домакините - Андреа Петкович – на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Щутгарт с общ награден фонд 721 000 долара.

След като в първия кръг състезаващата се за Германия Петкович се справи със съпротивата на Тамира Пашек след трудна трисетова победа, днес тя отново бе замесена в истински трилър, но този път срещу бившата номер 1 Йелена Янкович преди да стигне до крайния успех с 3/6, 1/6, 6/3.

Така в опит да си пробие път до полуфиналите Андреа Петкович ще се изправи срещу световната номер 1 Каролине Возняцки, която днес в първия си двубой не остави много шансове на квалификантката Зузана Куцова – 6/1, 6/2.

До момента Петкович и Возняки имат изигран само един официален сблъсък по между си и той се състоя преди няколко седмици на супер турнира в Маями, където германката стигна до знаменателна победа с 2:1 сета.

Междувременно малшансът, който преследва Виктория Азарьонка от началото на година продължи и днес в Щутгарт, след като представителката на Беларус спечели категорично първия сет срещу Юлия Гьоргес с 6/4, но след това получи някаква травма и се отказа от по-нататъшното си участие в надпреварата.

Резултати:

II кръг:
Агниешка Радванска 6 6
Франческа Скиавоне 1 3
Кристина Бароа 6 6
Марион Бартоли 4 2
Сабине Лисицки 6 7
На Ли 4 5
Саманта Стоусър 6 2 6
Даниела Хантухова 4 6 4