Миналогодишният финалист Робин Сьодерлинг изненадващо отпадна още на старта на кампанията си в тазгодишното издание на международния тенис турнир на землена настилка в Барселона с общ награден фонд 1 550 000 евро.

В среща от втория кръг на надпреварата “Гладиатора от Тибро”, който бе поставен под номер 3 в основната схема, не успя да се справи с младата хърватска надежда Иван Додиг и след час и 22 минути игра отстъпи с 2/6, 4/6.

В първия сет началният удар на шведа не функционираше ефикасно, вследствие на което той бе пробит на три пъти и закономерно загуби сет с 2/6.

В началото на втората част Додиг отново стигна до брейк, но този път Сьодерлинг отговори подобаващо и моментално изравни, за да се стигне до деветия гейм, когато хърватинът за пореден път стигна до пробив, след което безпроблемно сервира за крайния успех.

Така сезонът на клей не започна многообещаващо за двукратния финалист от Ролан Гарос, който пропусна Мастърса в Монте Карло и по всичко изглежда, че ще се нуждае от още известно време, преди да намери оптималната си спортна форма.

Резултатите от днес:

II кръг:
Сантяго Хиралдо 6 4 6
Алберт Рамос 3 6 3
Фелисиано Лорес 6 6 6
Г. Гарсия-Лопес 7 3 4
Юрген Мелцер 6 6
Марсел Гренолерс 1 3
Николай Давиденко 6 7
Е. Рожър-Васелин 2 6