Лидерът в световната ранглиста и 5-кратен носител на трофея Рафаел Надал започна по най-добрия начин участието си на международния тенис турнир на землена настилка в Барселона с общ награден фонд 1 550 000 евро.

След като пропусна миналогодишното издание на надпреварата, днес “Ел Торо”, който е поставен под номер 1 в основната схема, се завърна на кортовете в каталунската столица с категорична победа над сънародника си Даниел Химено-Травер – 6/1, 6/1.

Така в опит за шести пореден път да попадне в четвъртфиналната фаза от турнира Рафа Надал ще се изправи срещу колумбиеца Сантяго Хиралдо, който по-рано днес трудно отстрани представителя на домакините Алберт Рамос с 2:1 сета.

Другият основен фаворит за трофея – Давид Ферер също започна кампанията си с чиста победа, надделявайки над аржентинеца Карлос Берлока с 6/2, 6/2 и следващия кръг ще срещне румънеца Виктор Ханеску.

Малко по-късно днес централния корт в Барселона ще се появи и миналогодишният финалист Робин Сьодерлинг, който в среща от втория кръг ще се изправи срещу хърватина Иван Додиг.

Резултатите до момента:

 

II кръг:
Ришар Гаске 6 4 6
Блаж Кавчич 3 6 2
Кей Нишикори 6 6
Руи Машадо 1 4
Алберт Монтанес 6 6 6
Беноа Пайре 7 1 4
Виктор Ханеску 6 6
Кевин Андерсън 4 4
Симоне Ваньоци 6 6
Хуан Монако 3 2