Тежък ден се оформи днес за българския тенис, след като нашите най-добри тенисисти, при дамите и мъжете, допуснаха тежки загуби още на старта на своите кампании, съответно в Щутгарт и Барселона.

Първо Цвети Пиронкова отстъпи с 0:2 сета пред Марион Бартоли, а преди броени минути Григор Димитров също допусна двусетова загуба срещу Хуан Монако, в отделните части 4/6, 1/6.

Малко странно и някак си иронично се развиха и двата двубоя, след като в началото и Цвети, и Григор започнаха изключително успешно, но не съумяха да се възползват от набраната инерция и допуснаха техните опоненти изцяло да поемат контрола върху случващото се на корта.

В сблъсъка си срещу Хуан Монако Гришо поведе с 4/1 и дори имаше два брекпойнта окончателно да сломи съпротивата на аржентинеца в първия сет, но вместо това допусна Монако да си измъкне гейма, а след това да спечели и останалите четири до края на сета.

Във втората част преимуществото на Монако бе повече от очевидно и след час и 19 минути игра южноамериканецът напълно заслужено стигна до крайния успех.

Така участието на Григор Димитров в Барселона приключи и българинът трябва изцяло да насочи вниманието си към надпреварата в Хамбург, където има възможността да покаже по-добра игра и да се надява на по-добри резултати.

Срещите до момента:

I кръг:
Сантяго Хиралдо 7 6
Томас Белучи 5 3
Алберт Монтанес 6 6
Тимурас Габашвили 2 2
Виктор Ханеску 6 6
Андрей Голубьов 3 2
Робин Хаасе 6 6
Фабио Чипола 4 3
Блаж Кавчич 6 6
Тобиас Камке 2 3