Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров ще участва следващата седмица на силния международен тенис турнир на землена настилка в Барселона с общ награден фонд 1 550 000 евро.

По силата на жребия хасковлията се падна в долната част на схемата, а в първия кръг ще има не леката задача да се изправи срещу специалиста на клей Хуан Монако (Арж).

Въпреки че отпадна още на старта в Монте Карло аржентинецът се чувства отлично на турнирите на землена настилка, доказателство за което са 7-те финала, които е достигнал до момента в своята кариера и трите спечелени титли от календара на АТР.

Водач в схемата е петкратният шампион Рафаел Надал, а единствените двама липсващи топ тенисисти от първата десетка са Новак Джокович, Роджър Федерер.

В същото време следващата седмица при дамите ще се проведе престижният тенис турнир от категорията “Премиер” в Щутгарт с общ награден фонд 721 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата най-добрата ни тенисистка Цвети Пиронкова ще се изправи срещу бившата финалистка от Уимбълдън Марион Бартоли, която през последните седмици (особено в Индиън Уелс) показа, че възвръща позабравената си форма.

До момента Пиронкова и Бартоли имат изиграни 4 официални двубоя, от които пловдивчанката има само един успех.

Победителите през последните 10 години в Барселона и Щутгарт:

година Барселона Щутгарт
2010 Фернадно Вердаско Жустин Енен
2009 Рафаел Надал Светлана Кузнецова
2008 Рафаел Надал Йелена Янкович
2007 Рафаел Надал Жустин Енен
2006 Рафаел Надал Надя Петрова
2005 Рафаел Надал Линдзи Дейвънпорт
2004 Томи Роредо Линдзи Дейвънпорт
2003 Карлос Моя Ким Клайстерс
2002 Гастон Гаудио Ким Клайстерс
2001 Хуан Карлос Фереро Линдзи Дейвънпорт