Първият за сезона супер турнир от сериите “Мастърс 1000” на клей – този в Монте Карло е към самия си край, като днес ще станем свидетели на финалната битка, която ще определи шампиона от надпреварата.

Честта да участват в този двубой заслужиха безспорният фаворит и шесткратен победител тук Рафаел Надал, както и неговият сънародник и специалист в играта на землена настилка Давид Ферер.

Рафа достигна до тази фаза от надпреварата, отстранявайки последователно Ярко Ниеминен, Ришар Гаске, Иван Любичич и Анди Мъри, като по този начин оформи невероятния си баланс от 38 победи и 1 загуба (от Гийермо Кория през 2004г.) в Княжеството.

Пътят на Ферер през тази седмица мина през победи над Фелисиано Лопес, Милош Раонич, Виктор Троицки и Юрген Мелцер, като испанецът няма загубен сет, а играта, която демонстрира му дава сериозни шансове за оптимизъм днес.

В директните двубои между Надал и Ферер “Ел Торо” води с 11:4 победи, като преди загубата си на четвъртфинала на Аустрелиън оупън Рафа бе в серия от 7 поредни успеха.

Именно в Мелбърн обаче Ферер сложи край на мечтите на своя сънародник да бъде притежател едновременно и на четирите титли от Големия шлем, което допълнително ще увеличи интригата преди днешния сблъсък.

Ето и програмата:
(приблизителният начален час на мачовете е в българско време)

Централен корт
финал/сингъл
15.15 ч. Рафа Надал
Давид Ферер
финал/двойки
следва Брайън/Брайън
Чела/Соареш