След драматичните четвъртфинални сблъсъци вчера, днес програмата на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло ще ни предложи двата полуфинални двубоя, които ще определят финалистите в надпреварата.

Първият сблъсък е между левичаря от Австрия Юрген Мелцер и испанеца Давид Ферер, като това ще бъде шести официален мач между двамата, а Ферер има минимално предимство от 3:2 победи.

Мелцер обаче е спечелил последните им два двубоя, като единият от тях е на Ролан Гарос през миналата година – 6/4, 6/0, 7/6. Това, съчетано с убедителния успех вчера над Роджър Федерер, му дава солидни предпоставки да се надява на добър резултат днес.

Значително по-интригуващ е вторият полуфинален сблъсък, който ще противопостави световния номер едно Рафаел Надал срещу финалиста от Откритото първенство на Австралия Анди Мъри.

Каквото и да кажем за Рафа относно представянето му в Княжеството ще бъде малко, след като “Ел Торо” постави не един рекорд в тази надпревара, а солидното му представяне през тази седмица не случайно дава основание на водещите световни букмейкъри да определят ставки за негов успех днес в рамките на 1.07 – 1.10.

Все пак британецът няма да излезе напълно обречен на централния корт, след като в досегашните 13 официални сблъсъка е успявал на 4 пъти да победи настоящия си съперник, но на клей няма спечелен дори сет.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

Централен корт
12.15 ч. полуфинал/двойки
Брайън/Брайън
Фирстенберг/Матковски
не преди полуфинали/сингъл
14.00 ч. Давид Ферер
Юрген Мелцер
не преди Рафаел Надал
16.00 ч. Анди Мъри
полуфинал/двойки
следва Х.И.Чела/Суареш
Бопана/Куреши