Шесткратният шампион Рафаел Надал продължи феноменалната си серия на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло, след като днес записа поредния си успех, осигурил му място в четвъртфиналната фаза от надпреварата.

В среща от третия кръг на турнира “Краля на клея” срази с 2:0 сета Ришар Гаске, в отделните части 6/2, 6/4, като това бе осма поредна победа срещу този съперник.

Двубоят на централния корт в Княжеството протече изцяло в руслото на Надал, който от първата минута наложи своето темпо на игра, с изключително лифтирани удари от основната линия и продължителни разигравания.

Още в първия сервис гейм на Гаске световният номер едно се възползва от неубедителния начален удар на французина, стигна до ранен пробив, който в последствие бе затвърден и без особени усилия испанецът стигна до крайното 6/2.

Във втората част мачът стана значително по-оспорван, въпреки че Надал отново поведе с ранен пробив, но в осмия гейм Гаске успя да оползотвори единствената си възможност за брейк и изравни за 4/4.

Последва моментален рибрейк от страна на Рафа, с когото той си върна предимството, а след това не сгреши в собствения си сервис гейм и така след час и половина игра сложи точка на спора.

В опит да попадне във финалната четворка Рафаел Надал ще се изправи срещу Иван Любичич, който по-рано днес отстрани Томаш Бердих с 2:0 сета.

Статистиката от двубоя:

Надал Гаске
66 1-ви сервис % 51
3 Асове 1
2 Двойни грешки 0
 4/9 Възможности за пробив  1/1
 66/113 Общо спечелени точки  47/113
 Времетраене: 1.33 ч.