Полуфиналистът от Откритото първенство на Австралия Давид Ферер записа впечатляваща победа на старта на кампанията си в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло.

В изцяло испански двубой от втория кръг на надпреварата днес световният номер 6 не остави никакви шансове на своя сънародник Фелисиано Лопес и само за 57 минути игра стигна до разгромното – 6/2, 6/0.

В спор за място на четвъртфиналите Ферер ще се изправи срещу канадската сензация Милош Раонич, който вчера елиминира Ернест Гулбис след чиста победа с 2:0 сета.

Това ще бъде едва вторият официален сблъсък между двамата, като преди това те се срещнаха на осминафиналите в Мелбърн, където испанецът заличи сет пасив преди да стигне до крайната победа.

В другият изцяло испански двубой от днешната програма Томи Робредо сюрпризира неприятно миналогодишния финалист Фернандо Вердаско, побеждавайки го с 2:0 сета, в отделните части 6/4, 6/3.

Така Вердаско не успя да защити точките си от миналата година и от идния понеделник вече ще извън топ 10 на световната ранглиста.

Резултатите до момента:

II кръг:
Виктор Троицки 6 4 6
Фабио Фонини 3 6 4
Гаел Монфис 7 6
Д. Химено-Травер 5 2
Жил Симон 6 6
Алберт Монтанес 3 4
Николас Алмагро 6 7 7
Максимо Гонсалес 7 5 6