Трикратният финалист Роджър Федерер започна по най-добрия начин участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло с общ награден фонд 2 227 500 евро.

В среща от втория кръг на надпреварата швейцарецът, който е поставен под номер 2 в основната схема, не остави никакви шансове на Филип Колшрайбер, записвайки чиста победа с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/1.

Федерер влезе в двубоя максимално концентриран и само след осем минути игра вече водеше с 3/0, а до края на първата част още веднъж проби подаването на своя опонент, за да оформи крайното 6/2.

Тоталното превъзходството на Маестрото продължи и във втория сет, в който Федерер имаше впечатляващите 84 % успеваемост на първия си начален удар, от където дойде спокойствието в разиграванията и логичното 6/1, с което на практика подпечата шестата си поредна победа срещу германеца.

Така в спор за място на четвъртфиналите Федерер ще се изправи срещу или срещу Марин Чилич, или срещу победителя от сблъсъка между Потито Стараче и Пере Риба, които играят по-късно днес.

Резултатите до момента:

II кръг:
Роджър Федерер 6 6
Филип Колшрайбер 2 1
I кръг:
Жил Симон 6 6
Томас Белучи 3 2
Фелисиано Лопес 4 6 7
Янко Типсаревич 6 3 6
Максимо Гонсалес 3 7 6
Виктор Ханеску 6 5 1