Първата промяна, която новият треньор на Байерн Андрис Йонкер ще предприеме е да смени вратаря. Ханс-Йорг Бут триумфално се завръща на вратата.

През зимната пауза ветеранът, който в края на сезона спира с футболната си кариера, бе заменен от Луис ван Гаал с младия Томас Крафт, който до този момент нямаше нито един мач в Бундеслигата.

Изявите му бяха доста колебливи, допринесоха за краха на тима.

Със смяната на вратаря започна цялата идиотщина - тя вкара нестабилност в отбраната, каза президентът на Байерн Ули Хьонес.

Още през седмицата той и Румениге са водили разговори с играчите. Тарторите Лам, Швайнщайгер и Робен са казали, че искат Бут да пази, твърди вестник Билд.

При това положение Йонкер няма друга алтернатива освен да заложи на опита на Бут. Той ще е титуляр още следващия кръг във важния мач срещу Байер Леверкузен.

Хьонес обвини Ван Гаал и за зациклянето на преговорите по привличането на Мануел Нойер от Шалке в Байерн. Холандецът не искаше германския национал.

Той не подхвана тази тема. И така си докарахме ненужни проблеми. Ван Гаал би трябвало да се замисли за това”, постанови президентът на Байерн.