Поставената под номер 1 в основната схема Виктория Азаренка започна с летящ старт участието си на международния тенис турнир на землена настилка в Марбея (Исп) с общ награден фонд 220 000 долара.

След като миналата седмица спечели титлата от престижната надпреварата “Сони Ериксон Оупън” в Маями, надигравайки на финала Мария Шарапова, днес тя записа първата си победа и на клей за 2011 година надигравайки по категоричен начин представителката на домакините Лаура По-Тио – 6/3, 6/2.

Така за място на четвъртфиналите белорускинята ще се изправи срещу бившата номер 1 в световната ранглиста Динара Сафина, която в първи кръг отстрани нашата Цвети Пиронкова с 2:0 сета.

В същото време на мъжкия турнир в Казабланка (Мар) основните фаворити за трофея не допуснаха изненади и очаквано спечелиха своите двубои от втория кръг.

Водачът в схемата Алберт Монтанес се нуждаеше от 79 минути, за да сломи съпротивата на Филипо Воландри – 6/1, 6/4, докато Жил Симон не бе особено затруднен от Фредерико Жил за крайното – 6/3, 6/4.

Ето и всички резултати до момента:

Марбея
II кръг:
Александра Дюлгеру 5 6 6
Анабел Медина Гаригес 7 4 4
Казабланка
II кръг:
Фабио Фонини 1 7 7
Блаж Кавчич 6 5 5
Потито Стараче 6 6
Рубен Рамирес Идалго 4 3