Григор Димитров отпадна от международния тенис турнир на землена настилка в Хюстън с общ награден фонд 442 500 долара, след като в среща от втория кръг отстъпи пред руснака Тимурас Габашвили с 0:2 сета, в отделните части 6/7, 3/6.

Още от първите минути на двубоя стана ясно, че днес хасковлията ще има много неприятности, след като започна срещата тотално разконцентриран, без първи начален удар и позволи на своя опонент на бързо да поведе с 3/0.

Последва моментен възход в представянето на първата ни ракета, което му позволи да изравни за 3/3, а в десетия гейм дори стигна до два сетбола, които за съжаление не успя да оползотвори.

После на свой ред Габашвили имаше шанса да сервира за първата част, но Димитров върна пробива в последния възможен момент, но в последвалия тайбрек представителят на Русия показа по-здрави нерви и след 7:4 поведе в резултата.

В началото на втория сет Димитров загатна за огромния си потенциал, след като записа серия от впечатляващи отигравания и поведе с пробив за 3/1, но за съжаление добрите изяви на българина се изчерпаха до тук и след 5 поредни гейма за Габашвили срещата приключи.

Така Григор Димитров напусна надпреварата със заработени 20 точки за световната ранглиста и близо 8 000 долара от наградния фонд.

Ето и статистиката от двубоя:

Димитров

 

Габашвили

43

1-ви сервис %

54

4

Асове

0

7

Двойни грешки

10

 4/12

Възможности за пробив

 5/11

 80/168

Общо спечелени точки

 88/168

 

Времетраене: 2.19 ч.