Най-добрата ни тенисистка в момента Цветана Пиронкова излиза след броени часове срещу бившата лидерка в световната ранглиста Динара Сафина в среща от втория кръг на международния тенис турнир в Марбея с общ награден фонд 220 000 долара.

На старта на кампанията си на испанска земя българката с лекота преодоля квалификантката Мария Торо-Флор с 2:0 сета, но днес ще има значително по-тежка задача срещу една от фаворитките за трофея.

Водещите световни букмейкъри дадоха категорично своите предпочитания на рускинята, но Цвети не веднъж е доказала, че умее да се представя добре именно в подобни ситуации.

До този момент Пиронкова и Сафина се са срещали в два официални двубоя от календара на женската тенис асоциация (WTA), като и двата пъти Сафина стигна до измъчени победи, което дава надежди на пловдивчанката, че днес най-накрая е време да прекъсне негативната си серия.

По-късно тази вечер, около 20.00 ч. българско време, първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще се изправи срещу Тимурас Габашвили в опит да намери място на четвъртфиналите на надпреварата в Хюстън с общ награден фонд 442 500 долара.

Българинът е поставен под номер 8 в основната схема и в първия кръг разгроми германеца Райнер Шутлер с 6/0, 6/2, а днес ще трябва да продължи великолепното си представяне отстранявайки 77-ия в световната ранглиста представител на Русия.

При евентуален успех днес Григор ще си осигури 45 точки за класацията на професионалистите, а най-вероятно в следващата фаза ще срещне поставения под номер 2 Сам Куери.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час е в българско време)

Хюстън
Стейдиъм
20.00 ч. Григор Димитров
Тимурас Габашвили
следва Иво Карлович
Игор Куницин
не преди Райън Суитинг
2.00 ч. Сам Куери
следва Орацио Себайос
Джон Иснър