Виктория Азаренка спечели титлата от супер турнира “Сони Ериксон Оупън” в Маями, след като във финалния двубой се наложи с 2:0 сета над Мария Шарапова, в отделните части 6/1, 6/4.

Така представителката на Беларус за втори път в своята кариера триумфира в Кей Бискейн, след успеха си през 2009 година, като освен 860 точки, които ще прибави към актива си за световната ранглиста, тя ще получи и чек за 700 000 долара.

Днешният “шумен” финален сблъсък започна с ранен пробив за Шарапова, но след това последва серия от шест последователно спечелени гейма от страна на Азаренка, с което тя записа първия сет в своя актив.

Преимуществото на Азаренка продължи и в началото на втората част, което й помогна да си осигури комфортен аванс от 3/0, който въпреки закъснелите усилия на рускинята не успя да бъде стопен и така след час и 47 минути игра тенисистката от Беларус стигна до така ценната победа.

Въпреки разочароващото си представяне днес Мария Шарапова може да е доволна като цяло от изявите си през последния месец, след като успя да достигне до полуфиналите в Индиън Уелс и до директния сблъсък за трофея в Маями.

Това ще помогне на рускинята от идния понеделник да се върне в топ 10 на световната ранглиста и да има отлични изходни позиции преди началото на сезона на клей.

Ето и статистиката от финалния сблъсък:

Азаренка

 

Шарапова

69

1-ви сервис %

57

0

Асове

0

3

Двойни грешки

6

 8/16

Възможности за пробив

 4/7

 79/142

Общо спечелени точки

 63/142

 

Времетраене: 1.47 ч.