В днешната програма на супер турнира “Сони Ериксон Оупън” в Маями с общ награден фонд 4 500 000 долара са заложени последните два четвъртфинални сблъсъка при мъжете, както и двата полуфинала при дамите.

Стартът на централния корт в Крандън парк ще дадат Андреа Петкович и Мария Шарапова, като тук, може би малко изненадващо, основните букмейкъри дават предимство на състезаващата се за Германия Петкович.

До този момент двете имат изиграни два официални мача една срещу друга, като са си разменили по една победа – рускинята печели през 2010г. в Синсинати, а Петкович преди два месеца на Откритото първенство на Австралия в Мелбърн.

Веднага след приключването на този двубой на корта ще излязат Роджър Федерер и Жил Симон, като французинът е един от малцината тенисисти в тура, които могат да се похвалят, че имат положителен баланс срещу Великия Маестро (2:1 победи).

Вторият четвъртфинал при мъжете противопоставя Рафаел Надал на Томаш Бердих, а интересно тук е, че световният номер 1 води с 9:3 в преките сблъсъци помежду им, а освен това е и в серия от 8 поредни успеха срещу чеха, като няма загубен сет.

Последният мач от днешната програма е между Вера Звонарьова и Виктория Азарьонка и на пръв поглед е най-труден за прогнозиране, имайки предвид чудесната игра на белорускинята срещу Ким Клайстерс снощи и моментните спадове в представянето на рускинята.

Ето и пълната програма за днес: (приблизителният начален час е в българско време)

час Стейдиъм
   
20.00 ч. Мария Шарапова
  Андреа Петкович
   
не преди Роджър Федерер
22.00 ч. Жил Симон
   
не преди Рафаел Надал
2.00 ч. Томаш Бердих
   
не преди Вера Звонарьова
4.00 ч. Вика Азарьонка