Новак Джокович продължава да ниже победа след победа и вече достигна до полуфиналите на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 4 500 000 долара.

В среща от четвъртфиналната фаза на турнира сърбинът очаквано нямаше особени затруднения срещу представителя на ЮАР Кевин Андерсън и след час и 48 минути игра стигна до успеха с 6/4, 6/2.

Първата част на двубоя премина значително по-равностойно, като във всеки един гейм двамата тенисисти показаха изключително здрава битка в играта от основната линия, като по-големия опит и самочувствие на сърбина му позволиха да реализира една от двете си възможности за пробив и да стигне до необходимото му 6/4.

Вторият сет започна с ранен брейк за Ноле, което допълнително успокои играта му и оттук до края на срещата той изцяло пое контрола върху събитията на корта записвайки 22-та си победа от началото на сезона.

Следващият противник на Джокович по пътя му към финала в Крандън парк ще бъде представителят на домакините Марди Фиш, който по-рано снощи малко изненадващо отстрани Давид Ферер със 7/5, 6/2 и така вече първата ракета на САЩ, измествайки оттам Анди Родик.

Статистиката от двубоя:

Джокович   Андерсън
66 1-ви сервис % 65
6 Асове 4
2 Двойни грешки 2
 3/4 Възможности за пробив  0/5
 72/126 Общо спечелени точки  54/126
  Времетраене: 1.48 ч.