Роджър Федерер попълни финалната осмица в тазгодишното издание на супер турнира “Сони Ериксон Оупън” в Маями с общ награден фонд 4 500 000 долара.

Въпреки че проливният дъжд над Крандън парк пообърка малко програмата на организаторите, заплануваните срещи успяха да се изиграят и така да се определят всички четвъртфиналисти в надпреварата.

В своя мач от четвъртия кръг Маестрото от Базел срещна своя добър познат Оливие Рокус от Белгия и само за 53 минути игра стигна до крайното 6/3, 6/1.

В началото на двубоя швейцарецът започна пестеливо и се ограничи с един единствен пробив, който му бе повече от достатъчен за успеха в първия сет, но във втората част реши да покаже част от арсенала си и след канонада от великолепни уинъри просто отказа своя съперник.

Далеч по-драматично се разви двубоя на победителката от последните две издания на US Open – Ким Клайстерс, която трябваше да отразява 5 мачбола и да навакса изоставане от 1/5 в решителния трети сет срещу Ана Иванович, преди да стигне до победното 7/6, 3/6, 7/6.

Резултати:


IV кръг:
 /мъже/:
Роджър Федерер 6 6
Оливие Рокус 3 1
IV кръг:
 /жени/
Ким Клайстерс 7 3 7
Ана Иванович 6 6 6
четврътфинали:
 /жени/
Мария Шарапова 3 7 7
Александра Дюлгеру 6 6 6
Андреа Петкович 2 6 6
Йелена Янкович 6 2 4