Марди Фиш достигна за пръв път в своята кариера до четвъртфиналите на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 4 500 000 долара.

В изключително интригуващ двубой от четвъртия кръг на надпреварата, завършил преди броени минути, американецът срази с 2:0 сета бившия шампион от Флашинг Медоус Хуан Мартин Дел Потро, в отделните части 7/5, 7/6.

Сблъсъкът на централния корт на Крандън парк предложи изключително равностоен тенис, в който и двамата тенисисти вложиха всичко, с което разполагаха, но в крайна сметка след близо два часа и половина игра победата кацна на рамото на Марди Фиш.

Първият сет бе решен в полза на американеца в последния възможен момент, като малко преди това в едни маратонски гейм Фиш отрази 6 възможности за пробив и това сякаш пречупи психологическата нагласа на аржентинеца.

В началото на втория сет американецът дори проведе с пробив за 3/1, но Дел Потро успя да върне в мача и да се добере до тайбрек, но там вече тотално изгуби инициативата, допусна Фиш да дръпне с 5:0 и впоследствие да спечели мача след 7:5.

Така за първи път в своята кариера Марди Фиш достигна до четвъртфиналите в Маями, където ще се изправи срещу Давид Ферер, който по-рано днес без проблеми отстрани Марсел Гренолерс с 6/1, 6/2.

Статистиката от двубоя:

Фиш

 

Дел Потро

60

1-ви сервис %

62

10

Асове

6

3

Двойни грешки

3

 2/8

Възможности за пробив

 1/6

 89/170

Общо спечелени точки

 81/170

 

Времетраене: 2.26 ч.